Амінокислоти

D,L-Аспарагінова кислота, фарм

Амінокислоти
Класифікаціяфарм
ФормулаC4H7NO4
Фасовка0,1 кг
Фасовка1 кг
Фасовка—–

D,L-Метіонін, чда

Амінокислоти
Класифікаціячда
ФормулаC37H44N2O13S
Фасовка0,1 кг
Фасовка1 кг

D,L-Фенілаланін, чда

Амінокислоти
Класифікаціячда
ФормулаC9H11NO2
Фасовка0,05 кг
Фасовка—–
Фасовка—–

L-Аргінін солянокислий (гідрохлорид), ч

Амінокислоти
Класифікаціяч
ФормулаC6H14N4O2·HCl
Фасовка0,1 кг
Фасовка—–
Фасовка—–

L-Аргінін, чда

Амінокислоти
Класифікаціячда
ФормулаC6H14N4O2
Фасовка0,01 кг
Фасовка0,05 кг
Фасовка0,1 кг

L-Аспарагін, чда

Амінокислоти
Класифікаціячда
ФормулаC4H8N2O3
Фасовка0,1 кг
Фасовка—–
Фасовка—–

L-Аспарагінова кислота, фарм

Амінокислоти
Класифікаціяфарм
ФормулаC4H7NO4
Фасовка0,1 кг
Фасовка1 кг
Фасовка—–

L-Гістидин солянокислий (гідрохлорид), чда

Амінокислоти
Класифікаціячда
ФормулаC6H9N3O2
Фасовка0,05 кг
Фасовка—–
Фасовка—–

L-Лізин гідрохлорид

Амінокислоти
Класифікація—–
ФормулаC6H5NH2·HCl
Фасовка0,1 кг
Фасовка1 кг
Фасовка—–

L-Орнітин гідрохлорид

Амінокислоти
Класифікація—–
ФормулаC5H12N2O2·HCl
Фасовка0,01 кг
Фасовка0,05 кг
Фасовка—–

L-Пролін (L-Оксипролін)

Амінокислоти
Класифікація—–
ФормулаС5Н9NO2
Фасовка0,01 кг
Фасовка0,05 кг

L-Тирозин, фарм

Амінокислоти
Класифікаціяфарм
ФормулаC9H11NO3
Фасовка0,01 кг
Фасовка0,05 кг
Фасовка—–

L-Триптофан, ч

Амінокислоти
Класифікаціяч
ФормулаC11H12N2O2
Фасовка0,05 кг
Фасовка0,5 кг
Фасовка—–

L-Цистеїн, фарм

Амінокислоти
Класифікаціяфарм
ФормулаC3H7NO2S
Фасовка0,05 кг
Фасовка—–
Фасовка—–

L-Цистин, фарм / ч

Амінокислоти
Класифікаціяфарм / ч
ФормулаC6H12N2O4S2
Фасовка0,1 кг
Фасовка1 кг
Фасовка—–

Амінооцтова кислота (гліцин), фарм

Амінокислоти
Класифікаціяфарм
ФормулаNH2CH2COOH
Фасовка0,1 кг
Фасовка1 кг
Фасовка25 кг

Глутамінова кислота, ч

Амінокислоти
Класифікаціяч
ФормулаC5H9NO4
Фасовка0,1 кг
Фасовка1 кг
Фасовка—–

Таурин

Амінокислоти
Класифікація—–
ФормулаC2H7NO3S
Фасовка0.1 кг
Фасовка1 кг
Фасовка25 кг

Що таке амінокислота?

Амінокислоти :-) – це речовини у молекулах яких одночасно містяться дві функціональні групи: аміно- (NH2-) и карбоксильна (COO-). Залежно від взаємного розміщення (віддаленості) цих груп, амінокислоти класифікують на α- , b- , g- , d- , e- і т. д.

Кожна амінокислота відрізняється від будь-якої іншої R-групою (радикалом). За цією ознакою амінокислоти бувають аліфатичними (аспарагін, метіонін, цистин), ароматичними (фенілаланін, тирозин) та гетероциклічними (триптофан, гістидин, пролін).

Амінокислоти класифікують також за відносною конфігурацією (D, L-номенклатура): Якщо аміногрупа розташовується ліворуч від карбонового скелету, то маємо лівий енантіомер (позначається символом L), якщо ж праворуч, то це D-енантіомер. В хімічному синтезі зазвичай отримують їх рацемічні суміші.

Найбільш важливою є біологічна роль амінокислот. Вони — найважливіша складова організму; вони – будівельні блоки, з яких будуються білки. Саме їх використовує організм для свого росту, відновлення, укріплення. Брак амінокислот в організмі неодмінно породжує захворювання.

Застосування та призначення амінокислот

На цих властивостях грунтуються кілька головних сфер застосування амінокислот:

Медична практика, фармацевтична промисловість  –  як лікарські засоби:

  • цистеїн — сприяє загоєнню опіків та ран, лікує катараку;
  • фенілаланін — щитовидна залоза, знімає депресію, покращує пам’ять;
  • триптофан — укріплює імунну систему;
  • гістидин — відповідає за ріст та відновлення тканин;
  • аргінін — профілактичний засіб від фізичної та розумової перевтоми;
  • аланін — підтримує постійний рівень глюкози в крові;
  • орнітин — стимулює виділенння інсуліну);

Харчова промисловість — як смакові добавки:

  • цистеїн (Е920), таурин, тирозин — у спортивному харчуванні;
  • лізин збільшує поживну цінність хліба;
  • лізин гідрохлорид як «підсилювач смаку та аромату» (Е64);
  • глутамінова кислота — смакова приправа, що надає продуктам «м’ясного» запаху та смаку;

Сільське господарство — як кормові добавки, що захищають рослини та тварин від хворіб:

  • лізин — для збалансованих кормів;
  • аспарагінова кислота  стимулює проростання насіння;
  • поліамінокислоти застосовують у виробництві поліамідних волокон та полімерів.

Клієнти фірми “Сфера сім” окрім перелічених вище сфер застосування використовують амінокислоти в лабораторних дослідженнях:

Мікробіологи — замовляють амінокислоти для приготування культуральних середовищ.

Хіміки — як реагенти для різних методиках (наприклад, водоканальні господарства хлоруючи питну воду моніторять вміст залишкових концентрацій діоксиду хлору та його похідних з допомогою амінооцтової кислоти).

Де можна купити амінокислоти?

Купити амінокислоти оптом, вроздріб, в препаративних кількостях недорого для лабораторних досліджень можна на за адресою м. Львів, вул. Городоцька, 355 та доставкою по всій Україні, за допомогою нашого сайту, клікнувши на товар, що Вас цікавить та кнопку ”Дізнатися ціну і наявність”.